Miniguide: Sådan kan du få hjælp til prøveløsladelse

Afsoner du en dom på over 60 dage, kan du som udgangspunkt blive prøveløsladt, når du har afsonet to tredjedel af din straf. I særlige tilfælde kan du blive prøveløsladt, når du har afsonet halvdelen af din straf. Det er dog sjældent, at der gives tilladelse til dette.

Dette betyder ikke, at du blot bliver prøveløsladt, når du har afsonet to tredjedele af din straf. Det er derimod noget, som du selv skal sørge for at ansøge om. Derfor kan det være en fordel at finde nogen, der kan give dig hjælp til prøveløsladelse.

Ikke alle får tilladelse til prøveløsladelse

Det er vigtigt at nævne, at det ikke er alle, der får tilladelse til at blive prøveløsladt. Netop derfor er det vigtigt at finde nogen, der kan hjælpe dig i denne forbindelse. Ved at gøre dette, øger du nemlig chancerne for, at du bliver prøveløsladt.

Hvis du har mod på at prøve selv, er der ikke noget, der står i vejen for dette. Det er nemlig ikke et krav, at man vælger at alliere sig med en advokat, hvis man skal prøveløslades. Derimod har man rig mulighed for at gøre det selv, men det betyder ikke, at det er en god idé.

En forsvarsadvokat kan hjælpe dig med prøveløsladelse

Hvis du har afsonet to tredjedele af din straf, er det naturligvis oplagt, at du søger om at blive prøveløsladt. Har du besluttet dig for at ville gøre dette, bør du finde nogen, der kan hjælpe. Her skal du alliere dig med en dygtig forsvarsadvokat.

Typisk er der en ganske kort behandlingstid på disse ansøgninger. Det betyder, at du relativt hurtigt vil have svar på, om du kan blive prøveløsladt eller ej. Husk dog på, at du ikke har krav på at blive løsladt før tid. Derimod er det en individuel vurdering fra sag til sag.

Hvordan vælger man den rette advokat til dette?

Har du besluttet dig for, at du vil finde en forsvarsadvokat, der kan hjælpe dig med at søge om prøveløsladelse, skal du vælge med omhu. Det er der flere grunde til, men det handler dog primært om, at det ikke er alle, der har lige stor erfaring med det.

Når du skal finde en advokat, der kan hjælpe dig på dette punkt, er det oplagt at vælge én, der har erfaring med det. Inden du hyrer en advokat, skal du derfor forhøre dig om, hvilke andre sager, som han eller hun har haft.